Ozvěny Modré laviny - Sigma mezi paneláky (MB) - Sigma United
Sigma Fans ®

22.10.2024, 2 lidé online

    | registrovat

Ozvěny Modré laviny - Sigma mezi paneláky (MB)

Ozvěny Modré laviny - Sigma mezi paneláky (MB)

Již tradičně se vracíme k ohlasům fanoušků, tentokráte z města auta, Mladé Boleslavi. Modrá lavina vyválčila 3 body za 2:3 . Tomáš Lašák, účastník automobilového výjezdu se nám rozepsal, že to vydá za samostatný článek.

O výjezdu do Mladé Boleslavi jsme začali uvažovat cestou z vítězného zápasu v Plzni. Zdálo by se, že je tedy dost času se pořádně domluvit. Opak byl ale pravdou a tak jsme se nakonec definitivně rozhodli až v pátek dopoledne. Mladá Boleslav je náš neoblíbený soupeř. Téměř každý fanoušek hanácké kopané má dosud v živé paměti finále Ondrášovka Cupu v Jihlavě. Bylo nám také dobře známo, že jsme naposledy tohoto soupeře porazili na podzim 2007. Byl tedy čas zlomit tuto sérii. Scházíme se přibližně o půl čtvrté na parkovišti u vlakového nádraží v počtu 4 Hanáků. Po chvíli se k nám připojuje skupinka Sigma United a dohodne se, že se na cestu vydáme pohromadě. Cesta probíhá v klasickém duchu výjezdů – doplňují se tekutiny, kvůli kterým je nutné dělat zastávky. Debatuje se, jak jinak o Sigmě, vzpomínáme na finále poháru, na výjezd do Plzně a Slovácka, přemýšlíme nad tím, koho John vyšle na trávník. Samozřejmě také tipujeme výsledek a musím přiznat, že převládá názor, že bod ze hřiště soupeře, který je aktuálně na 4. místě, by byl zlatý. V duchu však všeci věříme ve výhru. No prostě pozvolna ladíme na fotbalovou atmosféru.

Nakonec tedy přibližně o půl osmé dorážíme do Mladé Boleslavi. Osobně jsem toto město navštívil vůbec poprvé a tak jsem vůbec nevěděl, co od něj čekat, kromě Škodovky. Přiznám se, že jsem byl celkem zklamán. To, že Mladá Boleslav = Škoda, jsem věděl, ale že ve městě neuvidím nic jiného než továrny na auta a paneláky, to jsem tedy nečekal. Budu si muset asi ještě jednou udělat výlet do Boleslavi a více se po městě porozhlédnout. Parkujeme pár set metrů od stadionu. Obě auta tedy vytahují šály a dresy, proběhne společné focení za vlajkou Sigma United a jdeme na stadion, který je umístěn, jak jinak, mezi paneláky. Tento výlet by se mohl také jmenovat „Sigma mezi paneláky vol. 2“. Cestou na něj nepotkáváme žádné fanoušky domácích.

Cena vstupenky na Mladou Boleslav se pohybuje podle atraktivity soupeře mezi 140 – 80 korunami. Sigma dle nich patří mezi průměr, takže vstupenka stála 110 korun. Čekal bych tedy průměrnou návštěvu na „průměrného“ soupeře. ;-) Následuje opravdu důkladná prohlídka místní security, kdy musí vše ven z kapes na stůl a sekuriťák vás prohledává tak dlouho a tak důkladně, až vám to začne být nepříjemné a začnete přemýšlet nad tím, zda skutečně hledá pyrotechniku a zbraně. No doufejme, že dělali svou práci, během které u nás, jako u správných chuligánů našli spoustu pyra a zbraní. Při tak důkladné prohlídce jsme neměli šanci cokoliv pronést :-(

Do začátku utkání zbývá zhruba půlhodiny. K našemu překvapení jsme na stadionu skoro první. Říkáme si však, že domácí určitě dojdou. Koneckonců, z okolních paneláků to mají na stadion coby kamenem dohodil. Stadion v Mladé Boleslavi sice není největší (no, popravdě v lize je nejmenší), ale má něco do sebe. Má kapacitu 5000 diváků. Tři tribuny, nebo čtyři? Nevím, za jednou z branek mají zvláštní VIP tribunu, kdy je jeden z paneláků postavený tak šikovně, že jeho obyvatelé vidí přímo na hřiště, čehož také během zápasu hojně využívali. (Jestlipak i oni platí klubu vstupné?). V sektoru hostů jsou ještě vidět zbytky po nedávném řádění ostravských chacharů, takže ohořelé a zničené sedačky. Náš sektor pojme zhruba 200 fanoušků. No, skoro jsme jej zaplnili. K osmi členům naší expedice se přidává zhruba dalších 7 fanoušků. Jeden z Olomouce, jeden z Prahy a 5 bůhvíodkud. Naše počty v sektoru jsou však zdvojnásobeny sekuriťáky. Stadion se opravdu pozvolna plní. Ještě 5 minut před začátkem je náš sektor plnější, než „kotel“ domácích, který je umístěn přímo naproti našemu. Ale nakonec se jich tam dá dohromady takových 50 +/-, matematika mi nikdy nešla... . Místní „Kinder ultras“, však mají dva bubny!

A konečně je to tady. Ve 20:15 začíná utkání. Od začátku se snažíme fandit. Hlavně tedy členové naší Expedice + onen Hanák. Nepřekonatelný byl ovšem výkon Pražáka, který byl schopen během deseti sekund fandit Sigmě, vyvolat jméno Zdeny Zlámala, ale také zanadávat na Boleslav i Honzu Chramostu, našeho oblíbence (My jsme mu naše pozdravy nechali až na druhou půli). Zbytek sektoru je tichý a spíše se kochá hrou, kterou oba týmy předváděly. V našem počtu nemá cenu pouštět se do složitějších pokřiků, takže víceméně opakujeme ty jednodušší. Domácí zpočátku byli zticha. Poté si však přeci jen uvědomili, že by byla ostuda, kdyby je zahanbilo 9 šílenců a pustili se také do fandění. Repertoár jejich pokřiků na povzbuzení vlastního týmu není nijak velký, během zápasu jsem jich postřehl snad pět, tři z nich bylo klasické tleskání a do toho řvaní týmu. Jeden však zněl docela dobře. Polovinu svého fandění se však zaměřovali na urážení Sigmy a Hanáků. K fotbalu sice provokování mezi sektory obou táborů patří, ale že by se tím jedna strana měla strávit polovinu času? My jsme jim za toto jejich „fandění“ na naši stranu jaksepatří na správně vychované hosty zatleskali a oplatili jim stejnou mincí... :)

To už se ale 33. minuta. Honza Navrátil byl v jednu chvíli v obklíčení domácích obránců a k překvapení všech a možná i jeho samotného byl najednou sám před brankářem Millerem. Sice jej neprostřeli, ale se štěstím se míč odrazil přímo k volnému Martinovi Pospíšilovi, který tak dal první branku za Áčko Sigmy v lize!!! V našem sektoru propuklo obrovské nadšení, na zbytku stadionu nevěřícné ticho. VEDEME V BOLESLAVI!!! Dlouho nám radost nevydržela a hned za minutu domácí vyrovnali, načež se role obou fandících táborů vyměnily. Přání, aby Bolka nestihla do konce poločasu obrátit se nám naštěstí splnilo.

O poločase se z některých stali párkaři. Já jsem nebyl při chuti, ale ostatní si je velice pochvalovali a dokonce přemýšleli, že si dají další. Takže po této stránce mohu stadion v Boleslavi doporučit. Zbytek poločasu se debatovalo o tom, kolik bodů si odtud odvezeme.

Druhý poločas začali domácí velkým tlakem domácích, který vyústil ve vedoucí branku Mladé Boleslavi. V tu chvíli se nám naše bodové naděje pomalu začaly rozplývat. Borci v modrém však ukázali, že to nezabalili a takřka se opakovala situace z prvního poločasu, jen naopak. Pospovi očividně první ligový zářez nestačil a tak k naší velké radosti za dvě minuty vyrovnal na 2:2. Přestřelka jak má být. Za dalších deset minut poslal Sigmu do vedení Martin Hála, který tak napodobil Martina Pospíšila a i on otevřel svůj gólový účet na sigmáckém menu – 3:2! Teď hlavně nedostat! Očividně to pochopili i hráči, kteří od této doby pomalu vyklízeli pozice. My jim to za zlé neměli. Odvést si tři body z Boleslavi by bylo velice cenné. A tak jsme z posledních sil co nám ještě zbyly začli klukům fandit. Byl i prostor na výměnu s domácími fanoušky, kteří v této fázi stupňovali své negace vůči našemu klubu. Přišlo mi, jako by to naše hráče spíše motivovalo a chtěli jim jejich urážky vrátit i s úroky a porazit jejich eF Ká eM Bé. My jim to vrátili po svém.

Na své si přišel i všemi Hanáky milovaný Honza Chramosta, kterého jsme ve druhé půli měli přímo na dlani. Dokonce se po nás i zmateně otočil, jako by si myslel, že jsme na jeho hollywoodské vystoupení zapomněli. Když potom komentátor ohlásil, že na stadionu je 1520 diváků (z toho 15 Hanáků), tak jsme se pochopitelně domácích optali, cože jich je tak málo. Odpověď jsme žádnou nedostali. V posledních deseti minutách jsme doslova tlačili očima časomíru na 90. minutu, vybízeli pana rozhodčího aby už konečně pískl ten konec. John posílil obranu pátým obráncem a Boleslav se pomalu dostávala do křeči, ze které jí nepomohly ani další negace kinder ultras na stranu Sigmy. Korunovali ji pokřikem, že Morava a Slezsko není žádné Česko!!! No věřte nebo ne, poprvé za zápas jsme s nimi našli společnou řeč a přidali se k nim :-)

Když potom rozhodčí pískl a ukončil utkání, vypukl večírek :-D. Zlomili jsme boleslavské prokletí, částečně oplatili Jihlavu a udělali další výrazný krok za záchranou. Na děkovačku přišli všichni hráči, kteří si to opět náležitě užívali. Byla na nich sice vidět únava, ale také maximální spokojenost. Nejvíce si to opět užíval Bob Zlámal a také Zdena Klesnil, který zopakoval svoji týden starou oslavu vítězství, opět vyskočil na zábradlí sektoru a náležitě výhru oslavil pokřikem. A tak jsme pomalu sbalili vlajku Sigma United a vydali se do ulic oslavovat výhru. Domácí dělali že nás nevidí a tak jsme jim o nás dali ještě najevo několika pokřiky. Tak mě napadá, bylo už po 22 hodině a my tam rušili noční klid... :-). A protože nám vyhládlo, dokonce i párkařům, zastavili jsme se ještě ve fast foodu a vydali se na Hanou se třemi body... :-)

Související články

Autor: Petr Kopečný | Vydáno dne 08.04.2012
Počet komentářů: 3 | Přidat komentář | Přehled komentářů

novinky

13.11.2019 - Zlín - Sigma - 1:0 -

Sigma prohrála se slabým Zlínem a balancuje na hraně skupiny o sestup. 

Sestava: Buchta-Hála (80.Zahradníček),Zima,Beneš,Jemelka-Pablo (72.Texl),Zmrzlý,Houska,Falta-Plšek (57.Chytil)-Yunis

04.11.2019 - SIGMA - Boleslav-2:2-

Škoda dobře rozehraného zápasu. Nemusíme ale smutnit, kdyby naši kluci hráli pořád tak, nemáme strach o posun nahoru. 

Branky: Plšek, Beneš - Fulnek, Budínský

Diváci: 2406

Sestava: Buchta-Hála (80.Sladký),Beneš,Jemelka,Kerbr-Greššák,Houska-Pablo (65.Falta),Plšek,Pilař(67.Texl)-Yunis

31.10.2019 - MOLL CUP: Sigma-Dukla-4:0-

Branky: Houska, 2x Pilař, Yunis

Sestava: Mandous - Sladký,Zima,Jemelka,Vepřek - Greššák,Pablo (46.Texl) - Zahradníček (70.Látal),Houska (64.Zmrzlý),Pilař - Yunis

archiv novinek

žebříček tipovačky

1. pany 105 b.
1. pepa001 105 b.
2. michal01 103 b.
3. Pingpongac 102 b.
4. mili72 96 b.
5. MatejK. 95 b.
6. Lubos.k 93 b.
7. hunjan 92 b.
8. tlaci 81 b.
9. vasekpatak84 77 b.

© 2015 sigmaunited.cz a weboveprezentace.com